Het is hoog tijd dat je je met je contentproces gaat bezighouden

Dagelijks 'content stampen' is niet genoeg. Je hebt een operationeel model nodig waarmee je grip houdt op je contentdoelen.

Belangrijk artikel op Content Marketing Institute over het opzetten van een Content Operations Framework. Natuurlijk gewoon een hippe term voor het expliciet vastleggen van het hoe en wat van de processen binnen je marketingafdeling.

Het stuk laat goed zien waarom het belangrijk is dat je als marketeer meer aandacht hebt voor de operationele kant van content. Van governance (het expliciet vastleggen van verantwoordelijkheden) tot en met de tech stack en van strategie tot creatie, beheer en analyse.

Nu automation en AI een steeds grotere rol gaan spelen in contentmarketing (en het dus heel makkelijk wordt om dagelijks random content uit te braken), wordt het alleen maar belangrijker dat je precies weet wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat monitoren.

Het stuk loopt daar in 7 stappen doorheen. Een aantal van die stappen heb je vast al gezet, maar het kan geen kwaad om ze nog eens logisch bij elkaar te zien. Zo zie je ook dat het opzetten van een contentoperatie een hele klus is, maar dat je eigenlijk geen keus hebt.

Content Operations Framework: How To Build One
Content marketers who focus only on the put do so at their program’s peril. Content operations are essential. Here’s a framework to help make the challenge a little easier.
Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(