6 Redenen waarom je juist moet bloggen als je het druk hebt

Bloggen gaat altijd door. Sterker nog, je moet juist bloggen als je het druk hebt.

Ik heb het even druk. Het is kwart voor acht op maandagavond en de todo-lijst is nog aardig vol. Morgen wordt een dag met een training in de ochtend, een meeting in de middag, veel autokilometers en ongetwijfeld weer een lange avond in innige omstrengeling met mijn toetsenbord. Weet je wat? Ik skip het geplande blogje van vandaag gewoon even. Levert me zo weer drie kwartier tijd op!

Fout. Want:

1. Die klus is een keer af (en dan wil je graag een nieuwe)

Je blogt niet voor je lol. Tenminste, niet alleen (want leuk is het). Je bent ondernemer en je blogt om te laten zien dat je verstand hebt van je vakgebied, om mensen naar je site te krijgen en om een band op te bouwen met je lezers en ze zo eventueel in klanten te veranderen. Die klus waar je nu zo druk mee bent is een keer klaar en daarna wil je graag dat je mailbox vol zit met nieuwe offerte-aanvragen. Wil je die via je site binnenhalen, dan zul je die site, ook als je volop met een klus bezig bent, onder de aandacht moeten blijven brengen. En wat is daarvoor een betere manier dan een vers blogbericht?

2. Je zit er middenin

Je blogt over je dagelijks werk. Als je druk bent met een opdracht, dan maak je veel dingen mee op dat gebied. Het materiaal voor je blogje dient zich dus op een presenteerblaadje aan. Kijk aan het eind van die overvolle werkdag van je eens terug en zoek er iets uit wat voor je lezers interessant is. Een vraag die je kreeg van een klant. Een praktische oplossing die je hebt bedacht voor een probleem (ehm, uitdaging). Een stuk software of gereedschap dat zijn nut (of complete waardeloosheid) heeft bewezen. Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn, als het maar nuttig is voor je sitebezoekers.

3. Je bruist van energie

Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar juist op van die drukke dagen kom je in zo’n flow waarin alles je veel minder moeite lijkt te kosten. Na een gewone, gemiddelde dag heb ik vaak nergens meer zin in, maar na een een lange, hectische dag zie je mij ook als het werk klaar is nog vrolijk de was ophangen en de DVD’s op volgorde zetten. ‘De doe-modus’, noem ik dat. Sta je eenmaal in die ‘doe-modus’, laat dan de was en de DVD’s voor wat ze zijn en gebruik je flow voor een blogstuk.

4. Je bent efficiënt

Een beetje in het verlengde van het vorige punt. Het probleem is: als je de hele dag hebt voor een blogstuk, dan kost het je waarschijnlijk ook de hele dag. Heb je drukke, volle dagen, dan word je gedwongen efficiënt te werken en kosten je blogstukken je gewoon veel minder tijd.

5. Je zet je ontwijkgedrag nuttig in

Je todo-lijst is overvol, de telefoon staat niet stil en ook op de mail wil iedereen iets van je. Soms weet je gewoon niet waar je moet beginnen en komt het erop neer dat je heel andere dingen aan het doen bent dan je aan het doen zou moeten zijn. Op social rondhangen, bijvoorbeeld. Of het koffiezetapparaat ontkalken. Nee, jij hebt daar natuurlijk geen last van ;-) maar ik wel. En vele anderen ook. Wil je je even een half uurtje verschuilen voor de wereld en toch iets nuttigs doen? Maak dan dat blogbericht wat je al dagen in je hoofd hebt. En daarna weer aan het echte werk!

6. Stoppen is makkelijk, maar opnieuw beginnen is... rottig

Een blog bijhouden is een kwestie van discipline en regelmaat. Het is wat dat betreft net sporten: zit het eenmaal vast in je weekschema, dan komt het wel goed. Maar ga je van het schema afwijken, dan komt er binnen no time niets meer van terecht en moet je er weer helemaal opnieuw inkomen. Zorg dus dat je blog ook in drukke tijden niet stilvalt, anders kom je zo moeilijk weer op gang....

Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(