Gesproken woorden omtoveren tot kloppende teksten voor Blis Digital

"Ik zei dat ik niet met een mindere tekstschrijver aan de slag wilde gaan, omdat dit zonde zou zijn van de kwaliteit van het eindproduct."

Blis Digital noemt zichzelf een digital innovation company. Ze helpen organisaties met het bedenken en ontwikkelen van digitale producten, zoals apps en platformen: nog niet bestaande software, volledig vanaf het begin uitgedacht.

Ze werken onder andere voor opdrachtgevers in de gezondheidszorg, financiële industrie en in de safety en security sector. Om duidelijk te maken wat Blis Digital doet en voor wie ze dat doen, moeten regelmatig teksten geschreven worden. Die taak neem ik op mij.

We wilden geen tweederangs tekstschrijver

Eric Dubbelaar, Commercial Director bij Blis Digital:

“We wilden graag met Bouke samenwerken. Eigenlijk had hij het te druk, maar toch heb ik een gevoelige snaar bij hem geraakt. We hadden een steengoed ontwerpbureau ingehuurd en ik zei dat ik niet met een mindere tekstschrijver aan de slag wilde gaan, omdat dit zonde zou zijn van de kwaliteit van het eindproduct. Daar kon Bouke geen ‘nee’ tegen zeggen. Samen vonden we een manier zodat we bij Blis Digital gebruik konden maken van Bouke’s expertise, zonder dat dit hem al te veel tijd kostte.”

"We hoeven Bouke niet uit te leggen wat ons bezighoudt, want hij snapt IT."

“Waarom dat Bouke moest zijn? Hij is iemand die IT snapt. We hoeven hem niet uit te leggen wat ons bezigthoudt. Hij kan in gesprek gaan met onze collega’s en opdrachtgevers, zonder dat zij hun taalgebruik hoeven aan te passen. En daar rolt vervolgens een tekst uit waarvan ik denk: ‘zo zou ik het wel kunnen zeggen, maar nooit opschrijven’. Dat werkt gewoon prettig.”

Bouke is een communicatieve, sociale nerd

“Naast het feit dat ik prettig samenwerk met Bouke, heeft hij ook een gezonde dosis humor. Ik heb niet het idee dat hij het leven altijd heel serieus neemt, maar toch levert hij vakwerk. Daarnaast komt hij zijn afspraken na. Als hij belooft een tekst op donderdag te leveren, dan zal ik die nooit op vrijdag ontvangen. En wat er ligt is vaak gelijk goed. En als dat niet het geval is, dan ligt het meestal niet aan Bouke, maar aan de briefing die hij heeft gekregen.”

"Wat er ligt, is vaak gelijk goed."

“Bouke is een vrij uniek karakter om mee samen te werken. Hij is een techneut en een nerd. Tegelijkertijd is hij heel communicatief en sociaal. Die combinatie is erg prettig. Ik ben van mening dat hij zijn kennis moet overdragen op de jongere generatie tekstschrijvers. Een soort Bouke Vlierhuis Academy. Zijn persoonlijkheid leent zich ervoor om voor de groep te staan en jongelingen de fijne kneepjes van het vak te leren. Positiever kan ik dit verhaal denk ik niet afsluiten.”

Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(