Dingen leren die ik nog niet wist (over video, bijvoorbeeld)

Wat ik vandaag leerde, over video en over mezelf...

Waarom doe jij wat je doet? Ik weet sinds vandaag weer waarom ik doe wat ik doe: ondernemen en content maken. Het geeft me de kans om steeds weer iets nieuws te leren. Dat levert jou vandaag een lijst met video-tips op.

Mijn contentkalender ligt, door spoedklussen en AI-gerelateerd, obsessief tooltjes-testen, een beetje van de rails. Dat heeft voordelen, want daardoor krijg jij je content nog verser-van-de-pers en spontaner.

Lees bijvoorbeeld mijn LI-post van vanochtend. Ik was helemaal niet van plan om dat te posten, maar ik zat die ochtend in een call over het doorvoeren van tech op sales-afdelingen (had je daar niet ook eens een podcast over, Bouk? Klopt! Wat heb jij een goed geheugen!) en ik nam afscheid met het compliment: 'Ik heb weer veel van je geleerd.'

Een half uur later maakte ik Koen van der Donk hetzelfde compliment met betrekking tot de B2B Content Podcast over video in B2B die vandaag online is gekomen.

En toen wist ik weer waarom ik deed wat ik deed: ik wil nieuwe dingen leren.

Waarom doe jij wat jij doet? Mail het me, want ik ben supernieuwsgierig!

En jij ook, anders las je dit wekelijkse epistel niet. Dus heb ik wat tips die ik opkrabbelde tijdens het afmixen van de podcast gisteravond aan mijn vriend Chappie gevoerd, in een chat met een paar stevige tone of voice-prompts die ik normaal voor social media gebruik.

Het resultaat:

  1. Kort is goed. Stop met het maken van epische, Lord of the Rings-achtige video's, oké? Niemand heeft tijd voor dat. Houd het bij 1 à 2 minuten. Korter is krachtiger, want mensen hebben de aandachtsspanne van een goudvis.
  2. Verschillende versies voor verschillende kanalen. Stop met het recyclen van dezelfde oude video op al je kanalen. Instagram houdt van kort en pittig, terwijl LinkedIn een beetje meer diepgang aankan. Pas je video's aan en doe je huiswerk.
  3. Vertel een verhaal. Niemand geeft om een opsomming van je bedrijfsstatistieken. Wat ze wel boeit, is een goed verhaal. Als je geen verhaal te vertellen hebt, waarom zou iemand dan blijven hangen?
  4. Trek de aandacht binnen 15 seconden. Logo-animaties zijn misschien cool voor je ego, maar ze zijn de doodsteek voor je kijkcijfers. Als je in de eerste 15 seconden niet de aandacht trekt, kun je het net zo goed vergeten.
  5. Focus op de voordelen. Niemand geeft om je 'geavanceerde dashboard' als ze niet weten wat het voor hen betekent. 'Snel inzicht, overzicht en bijsturen' is waar mensen echt om geven.
  6. Gebruik animatie. Moeilijke dingen uitleggen met alleen woorden is als een eenarmige tapdanser. Ja, het kan, maar het is veel moeilijker dan het moet zijn. Gebruik animatie om die lastige concepten uit te leggen.
  7. AI is de toekomst. Je denkt misschien dat video maken al simpel is? Met AI wordt het nog makkelijker. Maar weet je wat? Dat betekent dat er meer concurrentie komt. Dus zorg dat je video's eruit springen, of je wordt ondergesneeuwd.

En dat is het, puntje bij paaltje. Voer deze tips uit, en wie weet wordt je de Scorsese van bedrijfsvideo's. 🎥😎

De Scorsese van bedrijfsvideo's? Puntje bij paaltje? Eenarmige tapdanser? Ik weet het niet hoor. Maar het is al met al helemaal geen verkeerde tekst. Beetje bijpoetsen en het kan zo online. Behalve dat goudvis-gewauwel, want we weten allemaal dat dat onzin is.

(wat me trouwens aan deze tekst ook opvalt, is dat hij leest alsof hij eerst in het Engels gemaakt is en toen naar het Nederlands vertaald - zou dat in het algoritme zitten bij ChatGPT?)

Nieuwe podcast:

B2B Content Podcast: Koen van der Donk over video in B2B
Video maken is voor 80% precies hetzelfde als teksten maken!

Nieuwe dienst (dit wil je):

Betere B2B-content met AI en automation
Boek nu je inspiratiesessie ‘Betere B2B-content met AI en Automation’ en haal alles uit de technologie.
Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(