Webinar-host: een succesvol webinar voor jouw IT-bedrijf

Webinar-host inhuren voor je IT-bedrijf? ik help je met inhoud, productie en promotie. Meer klanten, minder stress.

Dus je hebt besloten een webinar, online event of videoproductie te maken? Good thinking. Want webinars en video zijn dé manieren om je merk, je mensen en je proposities te laten zien aan potentiële klanten.

Met een goed webinar (of een 'goede webinar', daar zal de wereld het wel niet snel over eens worden) neem je een voorsprong op je concurrenten. Je laat jouw experts shinen in hun expertise, terwijl ze voor jouw potentiële klanten meteen een 'bekend gezicht' worden. En je legt complexe onderwerpen uit op een toegankelijke, leuke manier.

O, en je verzamelt leads en je maakt videocontent die op 1001 manieren te hergebruiken is.

Maar dat wist je dus allemaal al, daarom wilde je een webinar.

Maar hoe?

Ja, da's dus de $64.000 question. Het organiseren van een videoproductie, of hij nou live is of niet, is een hele klus en je moet aan veel dingen denken.

Geen paniek. Ik kom je helpen.

1. Voorbereiding

Wat ik voor je doe in de voorbereiding van je webinar:

 1. Ik leid alle inhoudelijke meetings. Meestal heb ik aan 2 of 3 calls genoeg, maar soms praat ik nog individueel met de sprekers.
 2. In die meetings brainstormen we doelgroepen en thema's en maken uit de ideeën onderbouwde keuzes. Nu heb je helder voor wie je webinar is, wat de kernboodschap moet zijn en wat de toon en het kennisniveau moeten zijn.
 3. We bouwen het programma op voor een soepel lopend, goed gestructureerd webinar met een helder verhaal en niet te veel herhaling.
 4. Ik schrijf een strak gestructureerd script. Want hoe strakker het script, hoe soepeler het gesprek loopt en hoe beter je kunt inspelen op onverwachte gebeurtenissen. Dat klinkt gek, maar het is echt zo.
 5. Ik presenteer je video en werk daarbij nauw samen met je marketingteam en je studiocrew. Daarbij bewaak ik de inhoudelijke lijn en zorg ik dat sprekers zich op hun gemak voelen en de ruimte krijgen om hun verhaal te vertellen.

2. Presentatie

Tijdens de presentatie van je webinar houd ik me vooral hiermee bezig:

 1. Zorgen dat alle deelnemers op hun gemak en energiek zijn. We nemen de inhoud nog een keer door, we maken een grapje en we draaien, vlak voordat de camera aangaat, een opzwepend muziekje zodat we high energy in beeld komen. Eventuele zenuwen zijn dan gauw vergeten.
 2. Structuur, tijd en inhoudelijke lijn bewaken. En dat terwijl ik ook de sfeer en de energie hoog houd. Aan het eind van de opname/uitzending ben ik dus compleet gesloopt, terwijl de sprekers zeggen: 'Tjonge, is het nu al voorbij?' Precies wat ik wil bereiken!
 3. Interactie met kijkers in goede banen leiden. Interactie met kijkers maakt webinars enorm waardevol, maar alleen als je het goed doet. Ik communiceer met het team achter de schermen, vat de vragen samen voor de sprekers en zorg dat er duidelijke antwoorden komen.

Het resultaat: een gestructureerd, leuk en goed te volgen video-event dat aansluit bij de interesse en vragen van jouw ideale klant. En dat jij eindeloos kunt hergebruiken als lead magnet, als social media-content, etc.

3. Leadgeneratie

Voor en na je webinar wil je die content zo effectief mogelijk inzetten om met potentiële klanten in gesprek te komen.

Dat is contentmarketing. En dat doe ik al 20 jaar, iedere dag. Dus we maken samen een plan en we gaan knallen.

Waarom mij als webinar-host inhuren?

Ik begeleid je dus bij alle facetten van je webinar, behalve het daadwerkelijke filmen en de visuele vormgeving. Zoek je daar iemand voor, dan koppel ik je graag aan mijn favoriete studiodieren en camerahelden.

Ok, houd je vast, want nu komen de USP's.

Ik ben de ideale webinar-host voor jouw webinar, want:

 • Ik ken de IT-business en ben gewend om met IT'ers en IT-verkopers over oplossingen en klantuitdagingen te praten.
 • Als copywriter doe ik al decennia niets anders dan complexe onderwerpen vertalen naar verhalen waar klanten wat aan hebben. In een video-interview doe ik precies dat, maar dan in gesproken woord.
 • Ik neem een lange lijst do's, dont's en best practices mee uit eerdere ervaring. Daarmee heb je een solide basis voor een succesvol webinar

Voor de prijs van een webinar, inclusief inhoudelijke voorbereiding, zie mijn prijzenpagina.

Als je wilt, maak ik ook de content die je nodig hebt voor, tijdens en na je webinar. Landing pages, uitnodigingsmails, tekst voor op slides, follow-up mails of zelfs blogs en whitepapers op basis van de recordings. Daarvoor krijg je een aparte offerte.

Ok, wat nu? Kennismaken natuurlijk

In een gesprek van 20 minuten...

...vissen we uit of ik de geschikte persoon ben om jouw video of webinar te presenteren.
...maken we, in geval van een match, een ruw plan van aanpak.
...krijg je hoe dan ook 3 concrete tips voor het maken van een geweldig webinar.

Je kennismakingsgesprek is je eerste stap naar:

📈 Meer klanten uit videocontent
😃 Een webinar waar je klanten echt op aanslaan
💪🏾 Videoproductie met veeeeeeel minder stress

Dat wil je. Dus plan die afspraak.

Webinars en video's die ik presenteerde

Enrise Business Talks

Een online talkshow voor digital agency Enrise. In interviews met specialisten en klanten van Enrise laten we zien wat Enrise aan expertise in huis heeft en wat de waarde is van hun unieke aanpak.

Een hele aflevering kijken? Op de site van Enrise kun je het tweeluik over de Discovery Phase zien en de eerste aflevering over de kosten van e-commerceprojecten.

LIVE: Data en marktwerking in de jeugdzorg

Gevoelig onderwerp met veel verschillende standpunten en soms felle discussie. Mijn klant OnForm heeft een mooie oplossing en wilde een beschaafde discussie met prominente sprekers, waaronder politica Rita Verdonk.

Je kunt het webinar terugkijken bij OnForm.

LIVE: How to manage high volume video with minimal latency?

Live, semi-remote en in het Engels. This one was a challenge :-). Maar zorgvuldige voorbereiding en superleuke gasten zorgen voor een succesvolle livestream.

Kijk hem terug op de site van NovoServe.

LIVE: Event Planner Days

Op de Event Planner Days was ik niet alleen spreker, maar ook interviewer op het (virtuele) main stage en host in de 'koffiehoek', waar deelnemers aan het event tussen de sessies door konden inloggen om elkaar beter te leren kennen. Zoals je op de foto ziet, presenteerde ik deze vanuit het comfort van mijn thuiskantoor. Een prima optie als je de kosten laag wilt houden.

LIVE: De crosschannel klantreis

Ook voor Enrise: een live webinar met 5 verschillende gasten. Logistiek en qua script dus een hele puzzel, maar inhoudelijk enorm rijk. Vooral omdat we deze webinars altijd met klanten en partners maken.

https://enrise.com/static/fab8c14148e4dc366e5991c5df004431/9016c/Webinar-CCK-email-header.png

Je kunt het webinar gratis terugkijken op de site van Enrise

LIVE: OmnichannelX 2021

In 2021 presenteerde ik een groot aantal sessies op de eerste online editie van OmnichannelX, een conferentie voor mensen die zich op hoog niveau met contentmanagement bezighouden. De presentaties waren vooraf opgenomen, maar de sprekers waren live aanwezig voor een Q&A-sessie. Samen moesten we technische materie begrijpelijk maken voor een publiek met verschillende kennis- en taalniveaus. En gezellig dat het werd!

Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(