Blog

Contentstrategie in actie: een content governance-plan voor een onderwijsinstelling

Contentstrategie in actie: een content governance-plan voor een onderwijsinstelling

Contentmarketing voor onderwijsinstellingen is een serieuze uitdaging. De beslisprocessen zijn lang en onvoorspelbaar, de beslissing wordt genomen door meerdere mensen (de leerling en de ouders, om mee te beginnen), budgetten zijn klein en data is moeilijk toegankelijk.

Het helpt daarbij niet dat de focus vaak op de middelen en de kanalen ligt, en niet op de content en de doelen. Andrew Buck van Mighty Citizen zegt het, in gesprek met Robert Mills van GatherContent zo:

Oftentimes, universities come to us with a website project in mind. We want a brand new website, we want an app built, we want a microsite for a particular program. They arrive at our doorstep thinking that that’s the challenge that we’re going to help them solve, but the truth almost always end up being that underneath their website project is a content governance iceberg that is sort of slowly pulling them down.

Wat content governance dan precies is, hoe het je helpt en hoe je het implementeert wordt uitstekend uit de doeken gedaan in dit artikel.