Blog

Hou. Op. Met. Sliders. De cijfers geven me gelijk.

Hou. Op. Met. Sliders. De cijfers geven me gelijk.

Het is geen geheim dat ik een hekel heb aan website sliders. En toch kom je ze overal tegen. Daarom heb ik even wat cijfers verzameld om te laten zien dat we er echt, echt, echt mee moeten ophouden met zijn allen.

Homepage Sliders: Bad For SEO, Bad For Usability Search Engine Land heeft niet alleen cijfers over de bizar lage CTR van sliders, maar signaleert ook technische SEO-problemen.

Kill Conversion Killing Carousels Now | Useful Usability W. Craig Tomlin toont ook aan dat sliders (carousels) een belachelijk lage CTR hebben. Hij vult die bevinding aan met de observatie dat de meeste bezoekers sowieso niet lang genoeg op je homepage blijven om je slider te bekijken.

Carousel Interaction Stats - June 2013 Update | Erik Runyon En nog eentje, om het af te leren. Erik Runyon verzamelde data van verschillende sliders op verschillende soorten slides. Resultaat: weer hele slechte CTR’s en het antwoord op de vraag waar je het best een lijk kunt verstoppen: ergens tussen slide 2 en slide 5. Daar kijkt namelijk echt niemand.