Home

Zwolse Xpertz: productpositionering en storytelling

Zwolse Xpertz: productpositionering en storytelling

zwolse_expertz

De site ZwolseXpertz.nl had als doel om een netwerksite te worden voor Zwolse kenniswerkers. Er was flink geïnvesteerd in het technische platform, maar het model sloeg niet aan. Voor Zwolse Xpertz maakte ik een analyse van het verdienmodel (dat draaide op het betalen voor het publiceren van content) en de waardepropositie. Ik presenteerde een nieuwe strategie die gebaseerd was op het creëren van een open contentplatform, virale groei, het organiseren van events en experimenten met de ontwikkeling van premium producten. Ook maakte ik een tiental ‘user stories’ die konden dienen om de meerwaarde van het platform te tonen aan potentiële deelnemers en investeerders.

De directie besloot mijn advies niet te volgen en begon aan een poging tot herpositionering in een geheel andere richting. Een half jaar later werd de site opgeheven.