Copywriter IT: bij mij mag je alle vaktermen gebruiken

Als copywriter IT maak ik IT-kennis begrijpelijk, praktisch en toepasbaar. Daarmee haal jij nieuwe klanten binnen.

Als copywriter werk ik alleen met bedrijven die IT-diensten, software, hardware of development aanbieden aan andere bedrijven. B2B IT-bedrijven zoals dat van jou dus. De hele week doe ik niet anders dan schrijven over IT. En dan heel specifiek: het begrijpelijk, praktisch en toepasbaar maken van IT-kennis voor niet-IT'ers.

Want je verkoopt je technische verhaal al lang niet meer aan mede-techneuten. IT is voor ieder bedrijf een strategische investering geworden, met verstrekkende gevolgen voor de hele bedrijfsvoering.

IT-copywriter voor HR en CEO

Vroeger verkocht je IT als IT'er aan andere IT'ers. Dat waren de tijden dat 'de jongens van IT' hun ding deden op een eigen verdieping en business en directie zich er niet mee bemoeiden. Omdat het 'allemaal heel ingewikkeld' was.

Die tijden zijn voorbij. IT is niet meer faciliterend, het is mission critical in bijna iedere business. Steeds meer van het 'harde' technische werk verdwijnt naar infrastructuur- en cloudpartners (misschien ben je er wel zo eentje?) en de nadruk komt steeds meer te liggen op het 'enablen' van businessprocessen en innovatie.

Dat betekent voor mij als IT-copywriter dat ik me met hele andere doelgroepen bezighoud dan een paar jaar geleden. Ik leg HR-managers uit wat low-code inhoudt en ik schrijf blogs over data-analyse die voor CEO's bedoeld zijn.

Standaard bouwblokken

Jarenlang was ik zelf developer en softwareconsultant. En in mijn 20 jaar als copywriter hielp ik al heel veel IT-bedrijven. Door die ervaring heb ik inmiddels een setje 'standaard bouwblokken' voor IT-teksten achter de hand. Dat betekent dat je gewoon tegen me kunt zeggen: 'voeg hier maar een lijstje in met de voordelen van cloud versus on-prem'. Of: 'noem hier de verschillen op tussen no-code en klassieke developmentprojecten'.

Dat zorgt dat we heel snel samen content kunnen maken. Veel sneller dan met een niet-IT-copywriter. Maar het betekent niet dat je standaardteksten krijgt. Want juist omdat je mij veel van de inhoud niet hoeft uit te leggen (er zijn trouwens echt wel dingen die ik niet weet - ik daag je uit om die te vinden en me iets nieuws te leren), kunnen we ons bezighouden met jouw visie en de dingen die uniek zijn aan jouw product.

Tone of voice: hoe klinkt jouw IT-bedrijf?

En over uniek gesproken: op het internet staan best wel veel teksten (oorverdovend understatement-alarm gaat af) dus is het niet makkelijk om op te vallen. We werken dus niet alleen samen aan de inhoud, maar ook aan de vorm. Ieder stuk dat je publiceert is een kans om op te vallen, maar dan moet je dat wel durven. Ik schrijf dus het liefst scherp en een beetje polariserend en ik daag jou uit om een uitgesproken mening te hebben. Want dat is het soort teksten dat online scoort.

SEO en vindbaarheid

Een tekst die niet gevonden wordt, wordt ook niet gelezen. Daarom optimaliseer ik teksten altijd voor vindbaarheid. En dan bedoel ik niet alleen zoekmachineoptimalisatie (SEO), maar ook vindbaarheid op je eigen site en social media. Ik gebruik in titels, intro's en samenvattingen de woorden waar jouw doelgroep 'op aanslaat'. Zo trek je altijd de aandacht van de juiste lezers.

Pakketten, prijzen en tarieven

Alle prijzen zijn inclusief interview, 1 feedbackronde en eindredactie.

Blogs, whitepapers, e-books

Mijn grote kracht is het begrijpelijk en leesbaar maken van technische en complexe onderwerpen. Ik interview jouw experts en ga op zoek naar het verhaal waar jouw potentiële klanten op aanslaan. Dat schrijf ik op in de vorm die het best binnen jouw strategie past:

  • Whitepaperpakket. Een whitepaper met de kennis van jouw top-experts, die ik daarna omwerk naar 3 blogs en 9 social media-updates die je kunt gebruiken om je whitepaper te promoten. Met één interview heb je genoeg content om een hele campagne op te zetten. € 1.995,-
  • Whitepaper. Heb je binnen je team iemand die blogs en socials kan oppakken? Prima, dan schrijf ik alleen de whitepaper. € 1.595,-
  • Longread. Korte whitepaper, two-pager, mini-e-book, superblog, cornerstone content: de longread heeft al vele namen gehad. De kern: je hebt heel snel een krachtig stuk content voor een event, een nieuw product of een hele specifieke doelgroep. € 995,-
  • Thought Leadership-pakket. Zet je experts neer als thought leaders! Eens in het kwartaal spreek ik uitvoerig met een van je beste specialisten. Uit dat gesprek komen 3 diepgravende, aansprekende artikelen, plus een flinke set social media updates. Dankzij mijn ervaring als schrijver voor landelijke dag- en weekbladen zijn je stukken klaar voor publicatie op bijvoorbeeld Emerce, Computable, ICT/magazine of een ander toonaangevend vakmedium. € 2.150,-
  • Blogpost (+ 3 social media-updates). Inhoudelijke blogposts zijn de hartslag van je contentmarketing. Gebruik ze om je socials levend te houden, producten en diensten in het zonnetje te zetten, je SEO-zoektermen vaker te gebruiken en whitepaper-onderwerpen te testen. Bij ieder artikel schrijf ik 3 social media-updates en 4 titels om je op gang te helpen met de promotie van je blog. € 795,-

Webpagina's

Wie ben je, wat doe je en waarom moeten klanten voor jou kiezen? Die vragen beantwoord je met webteksten. Het lijken simpele vragen, maar om het precies goed onder woorden te brengen heb je soms gewoon een specialist nodig.

Ik schrijf de teksten voor je (nieuwe) website op basis van interviews. Prijzen variëren van € 450,- voor een enkele pagina tot € 375,- per stuk als het er meer dan 10 zijn.

Zijn je bestaande teksten inhoudelijk goed, maar hebben ze gewoon wat herstructurering en tekstliefde nodig? Dat kost tussen de € 275,- en € 200,- per stuk.

Voor grote websiteprojecten (meer dan 20 pagina's) maak ik een offerte op maat.

Cases

B2B-klanten overtuig je met cases. Voor een goede case study spreek ik met je consultants of developers. Daarna interview ik de betrokkene(n) aan de klantkant. Ik laat hen in hun eigen woorden vertellen hoe ze de samenwerking met jou ervaren hebben. Ook de dingen die minder gingen. En hoe jij dat hebt opgelost. Zo laten we aan potentiële klanten zien dat je een toegewijde, trouwe partner bent.

Prijs voor een case, inclusief 3 social media-updates: € 650,-

Overige teksten en redactiewerk

Ook e-mails, nieuwsbrieven, interviews, LinkedIn-content en persberichten maak ik graag voor je. En ik kan mijn magic ook over een tekst uitsprenkelen die door iemand anders geschreven is, zodat hij precies bij je tone of voice en je marketingdoelen past.

Dit soort werk is vaak lastig vooraf in te schatten, dus werk ik met een uurtarief van € 110,-

Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(