Schrijven met ChatGPT. Maar dan goed

3 ChatGPT-prompts die langdradige, zouteloze AI-content veranderen in bruikbare tekst.

Download nu de prompts en copy-paste jezelf naar uren tijdsbesparing met ChatGPT-teksten die wél te pruimen zijn.

Mijn strijd met ChatGPT (en hoe hij jou helpt)

Ik had ongelijk over AI. Heel erg.

Ik dacht: waarom maakt iedereen zich zo druk over een zootje tools die alleen maar zijïge meuk uitspugen, vol algemeenheden, passieve vormen en halve waarheden... Dat gaat voorlopig helemaal niemand tijd besparen (want je bent veel tijd kwijt met redigeren) of vervangen (want een echte, levende schrijver kan dat veeeeeeel beter). Dat gaat hooguit een enorme golf prutcontent opleveren, die het voor mij als ambachtelijk schrijver alleen maar makkelijker maakt om op te vallen.

Maar het lag niet aan AI. Het lag aan mij.

Ik gebruikte het verkeerd. Schrijven met ChatGPT is geen kwestie van 'Schrijf een blogpost over...' en dat dan ff redigeren en online gooien. Het is veel subtieler dan dat. Schrijven met ChatGPT is een continue wisselwerking (en af en toe een strijd) tussen de AI en de menselijke schrijver. En samen bereik je het beste resultaat.

Maar dat lukt alleen als je er echt in duikt. Heel diep. En dat kost tijd. Veel tijd.

Lange, frustrerende dagen ging ik dus met Chappie (ik mag inmiddels Chappie zeggen) aan het werk. Opdrachten ('prompts') geven, de antwoorden beoordelen, nieuwe prompts bedenken, nieuwe chats aanmaken, alle prompts nog een keer testen...

Maar goed, als ik me ergens in verdiep, dan VERDIEP ik me ook... En de resultaten deel ik met jou. Want jij kunt nu, zonder zelf eindeloos te hoeven experimenteren, aan het werk met mijn prompts. En dus met ChatGPT snel lekker leesbare teksten maken, helemaal op maat voor jouw doelgroep.

Wat je van me krijgt

Het pakket bestaat uit een pdf met instructies en een tekstbestand met de prompts (copy-pasten vanuit een pdf gaat te vaak mis). Download het nu en:

  • Leer ChatGPT betere teksten schrijven, specifiek voor jouw ideale lezer
  • Brainstorm met ChatGPT voor een minimum aan onzintekst
  • Verbeter in 2 makkelijke stappen de teksten van ChatGPT. In de prompts zitten alle schrijfadviezen uit mijn blogworkshops verwerkt
  • Sla de frustratiefase over. Prompts ontwikkelen is - om even de wetenschappelijke term te gebruiken - een pokke-klus. Wat iedereen ook zegt, ChatGPT reageert niet 'als een mens' op je vragen. Het reageert... als een AI. En dat lever vrij bizarre dingen op. Maar goed, daar heb jij met deze prompts dus geen last meer van.
  • Bespaar nog meer tijd bij het schrijven van artikelen. En dan heb ik het niet over minuutje hier, minuutje daar. Met deze prompts heb ik in 40 minuten blogs geproduceerd die me anders 3 uur zouden hebben gekost.  

Wil je ze hebben? Ze kosten 99 euro. Voorlopig. Want serieus: die 99 euro ben je als niet-copywriter al kwijt aan een call van een uur met je tekstschrijver of redacteur.

Je kunt natuurlijk ook je eigen prompts maken. Het is goed te doen, als je 3 weekenden vrij hebt en wat reservetoetsenborden (want je gooit er af en toe een uit het raam).

Voor die 99 euro mag je je weekenden en je toetsenbord houden. Ben je tekstschrijver, dan verdien het aankoopbedrag binnen een dag terug. Ben je marketeer, dan gaat ChatGPT nu dan toch echt voor bepaalde teksten je tekstschrijver vervangen (WAAAAT zei ik dat nou echt???).

Het is, kortom, een veel te lage prijs. Die binnenkort omhoog zal gaan.

Wat anderen zeggen over de ChatGPT-prompts voor lekker leesbare teksten

Maud Ebbekink, copywriter:

"Een hele slimme aanpak voor het spelen met ChatGPT. Wat een fijn stappenplan om ChatGPT slim(mer) aan het werk te zetten. Love it."

Diana, freelance tekstschrijver:

"Supernuttig!"

Marit Vervaart, marketingstrateeg en social media-expert:

"Net geprobeerd en het werkt echt top."

Hannelore Kron, positionerings- en brandingexpert:

"Ik heb 'm al, en vind het een vreselijk nuttig A-Z stappenplannetje om Chat GPT slim in te zetten bij het schrijven. Die 99 euro dik waard! Nog niet eens 1 uur tijdswinst en je hebt 'm er al uit, en je voorkomt hiermee heel veel beginnersfouten. Daarna is het the gift that keeps on giving."

Tom, copywriter:

"Ik ben aan de slag gegaan met je prompts en ik moet zeggen: het kost een stuk minder tijd om een artikel in elkaar te zetten."

Milan, founder van een digital agency:

Vette prompts!