Hogeschool Windesheim: docent online marketing

...

online marketing onderwijs training zwolleOnderwijs

In 2014 vroeg Hogeschool Windesheim me om een aantal gastcolleges te verzorgen. Zo gaf ik onder andere een workshop zakelijk bloggen aan derdejaars en een college over e-mailmarketing. De drie jaren daarna gaf ik een serie van zeven theoriecolleges aan de eerstejaars van Commerciële Economie en Financial Services Management. Ook gaf ik tussen 2015 en 2017 een deel van de collegeserie online marketing voor de tweedejaars Small Business en Retail Management en binnen de minor Zelfstandig Ondernemen. Windesheim haalde mij binnen vanwege mijn praktijkkennis en mijn enthousiaste presentatie. Ik had geen ervaring met lesgeven aan studenten, alleen met het geven van trainingen aan professionals. Het doceren was voor mij dus ook een leerzame ervaring. Het dwong me om terug naar de basis te gaan en om uit te leggen waarom we binnen online marketing de dingen doen die we doen. Dat heeft van mij een betere online marketeer gemaakt.

Onderwijsontwikkeling

Naast het lesgeven hielp ik Windesheim bij het verder verbeteren van het online marketing-onderwijs. Ik paste de college-slides aan voor meer interactie en meer aansluiting bij de praktijkopdrachten, ontwikkelde en gaf een praktijkdag social media-strategie, herzag de complete database met tentamenvragen en werkte mee aan het ontwikkelen van interactief materiaal voor blended learning. Ondertussen trok Windesheim een aantal interne docenten aan voor het vak en was mijn inzet dus niet langer nodig. Aan de ene kant mis ik het doceren, dat inmiddels een vast deel van mijn jaarplanning was geworden. Aan de andere kant ben ik trots dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het opbouwen van een solide sectie Online Marketing op Windesheim die niet meer hoeft te leunen op externe expertise....

Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(