Het MarketingFacts Jaarboek 2017 is uit!

...

marketingfacts blogger online marketing expertIeder jaar brengt Marketingfacts de belangrijkste ontwikkelingen in online marketing bij elkaar in het MarketingFacts Jaarboek. Afgelopen vrijdag werd in Utrecht het Marketingfacts Jaarboek 2017-2018 gepresenteerd.

Weet je wat nou gek is? Ik zit even terug te zoeken en ik zie dat ik het nog nooit met jullie over het Marketingfacts Jaarboek gehad heb. Weird, want het is een boek dat ik al jaren gebruik.

Toen we op Windesheim het online marketing-onderwijs helemaal op de schop gooiden, wilden we van ‘theoriecolleges + praktijkproject’, ondersteund door het zeer complete en gestructureerde, maar door de studenten dik en droog gevonden Basisboek Online Marketing naar een meer praktijkgerichte klooien-en-op-je-bek-gaan-opzet. Om dat te ondersteunen kozen we voor het Marketingfacts Jaarboek.

De redenen daarvoor waren deze: - Je kunt het boek per hoofdstuk lezen. Je hoeft er niet van voor naar achter doorheen. Dat zorgt dat je de informatie tot je kunt nemen die je op dat moment (voor je praktijkopdracht) nodig hebt. Dit werkt voor studenten fijn, maar ook voor drukke marketeers. - Het wordt ieder jaar geüpdatet. Met het Basisboek (vooral voor het uitkomen van de tweede druk) was ik altijd druk bezig om de stof ‘naar het nu te tillen’. Met het Jaarboek heb je dat probleem niet. - Het leest vlot en ziet er aantrekkelijk uit. Ik wilde dat ik kon zeggen dat dit alleen voor studenten belangrijk was…

Midden in het nu

Wat ik, los van onderwijsdoeleinden, zelf altijd lekker vind aan het Jaarboek is dat je niet weer de hele inleiding ‘Wat is Search Engine Advertising’ krijgt. Je valt gewoon midden in wat er nu aan de hand is op een vakgebied. De bloggers van Marketingfacts (en sinds een tijdje heb ik de eer daar bij te horen) staan dagelijks met hun laarzen in de online marketing-modder en weten wat er gaande is. Je krijgt je kennis van de nieuwste ontwikkelingen dus uit de eerste hand. Als je basiskennis mist, word je geacht die online bij te spijkeren. En dat werkt prima.

Bestel maar, bestel maar, bestel maar

Ik heb het allernieuwste Jaarboek nog niet in handen gehad (ik miste de lanceringsborrel), maar dat gaat binnenkort wel gebeuren en ik verheug me erop. De laatste keer dat ik keek was het ook nog niet te bestellen op Bol.com, maar dat zal wel snel goed komen. Bestel het dan dus hier....

Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(