Je bouwt een nieuwe site. Wanneer maak je de tekst?

...

resoluut.comManman, wat heb ik het afgelopen decennium een hoop gedonder gehad bij het maken van copy voor websites waarvoor het visueel ontwerp al gemaakt was. SEO en de bedrijfsdoelstellingen waren niet meegenomen in het ontwerp, er was nog geen paginastructuur bedacht, maar het zag er met Lorem Ipsum allemaal prachtig uit.

En dan mocht ik daar met pijn en moeite nog tekst tussen prutsen...

Ik nodig iedereen van harte uit om dit mooie stuk te lezen over hoe je een website ontwikkelt. En let dan vooral even op de plaats van de copy in het proces: na interaction design, maar voor visual design. En dat geldt zowel bij Scrum als in waterval-trajecten.

Wie mij een beetje kent, weet dat ik geen liefhebber ben van de waterval-methode. Maar zoals Resoluut het hier beschrijft is het, puur voor het lanceren van een nieuwe site, echt wel een optie. Als je na de lancering maar wel een iteratief proces inricht voor het verbeteren van je site. Want het gevaar van Waterval blijft natuurlijk dat iedereen op een gegeven moment denkt: 'zo, die is af'. Terwijl het werk aan een website eigenlijk pas na de lancering begint.

Resoluut Ontwerpbureau voor online communicatie. Een hecht team van online creatieven met een passie voor interactie....

Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(