5 artikelen over SEO in 2017: strategie, mobiel en social

...

Een verzameling van 5 geweldige artikelen over SEO in 2017, van de beste SEO- en contentmarketingblogs. Heb je nog vragen? Mail me gerust!

Twitter favorites, Feedly saves, FaceBook opgeslagen links, Pockets... Hoe kritisch ik ook ben bij het scannen van online content, ik vul mijn digitale leesstapel altijd nog met meer dan ik daadwerkelijk kan lezen. Of ik lees het wel, en het is goede content, maar ik kom er niet aan toe om het met jullie te delen. No more. Vanaf vandaag maak ik de leesstapel leeg. En jullie mogen meelezen. Ik ga proberen om de links een beetje thematisch te ordenen, maar omdat ik bovenop de stapel begin kan het zomaar zijn dat mijn selectie een beetje random overkomt. De onderste lagen van de leesstapel ruiken inmiddels ook een beetje muf. Dus er kan ook wel eens een 'oldie but goodie' tussen zitten. Enfin, daar gaan we. Een eerste greep van de stapel met SEO als thema.

7 Manieren om je rankings te verbeteren met social media

socialmediaexaminer.comZoekmachineoptimalisatie en sociale media zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alleen, hoe precies? Dit stuk op Social Media Examiner laat je een paar manieren zien om de SEO van je site te verbeteren via betere social media content. Maar ook social media zelf worden doorzocht. Het optimaliseren van je teksten levert daar dus ook winst op.

Wil je hoger in Google? Wees aardig voor de Googlebot

googleblog.comOver social media en SEO gesproken: dit artikel op het Google Webmaster Blog legt uit welke factoren invloed hebben op het 'crawlen' van je site door de GoogleBot. Een factor die genoemd wordt is 'URL popularity'. Je kunt er wel vanuit gaan dat in die factor een stuk social media wordt meegenomen. Lees verder dit stuk, ook als je net met SEO begonnen bent. Crawlbaarheid is tenslotte de basis van vindbaarheid!

De perfecte zoekmachinestrategie voor 2017

moz.comSEO verandert continu. In zijn altijd vrij briljante Whiteboard Friday-video's besteedt Rand Fishkin van MOZ altijd veel aandacht aan deze trends en veranderingen. Deze is extra speciaal, omdat hij je vertelt hoe je, met alle recente veranderingen in je achterhoofd, de perfecte SEO-strategie kunt uitstippelen het komende jaar. Hint: het gaat uiteindelijk om wat de klant wil lezen en wat jij met je bedrijf wilt bereiken. Maar dat gaat het altijd. Online marketing is niet ingewikkeld.

Google en de uitdagingen van 2017

builtvisible.comEen wat korter, maar zeer helder stuk over SEO in 2017. Hier gaat het vooral om de nieuwe eisen die Google stelt op het gebied van snelheid, veiligheid en bruikbaarheid op mobiele apparaten. Dat dit belangrijk was wisten we al, maar Google zet dit jaar echt grote stappen naar het meenemen van de gebruikerservaring in het ordenen van zoekresultaten. Er is inmiddels ook een nieuwe testtool hiervoor.

De 13 beste SEO-blogs van 2016

wordstream.comEn ik sluit deze verzameling links af met... een verzameling links. Wordstream heeft de moeite genomen om een selectie te maken van de beste posts over SEO uit 2016. En daar zit een hoop tussen waar je ook in 2017 nog je voordeel mee kunt doen!...

Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(