Eenvoudig meer geld verdienen via je website, stap 5/5: beantwoord je mail

1428656_41869415De feestdagen zijn voorbij, iedereen is weer aan het werk. Tijd om goede voornemens in de praktijk te brengen en je website zo inrichten dat hij je meer business oplevert lijkt me een uitstekend voornemen. En nee, ik ben niet vergeten dat ik jullie nog de laatste stap van mijn vijf (eigenlijk stiekem zes) stappen voor meer zakelijk succes via je website.

Alleen werd mijn kerstvakantie naadloos gevolgd door een internetstoring die tot gistermiddag duurde. Sindsdien ben ik druk bezig met het wegwerken van achterstanden (mijn werk doen zonder snelle internetverbinding is een beetje alsof je een rijinstructeur via de telefoon les laat geven).

Zo eenvoudig dat het genant is

Wat babbelt hij toch, hoor ik je denken… Dat komt, ik ben een beetje tijd aan het rekken, want de zesde en laatste tip ligt zo voor de hand dat ik me er bijna voor schaam. Hij luidt als volgt: beantwoord je mail. Ja, alleen maar dat. Geef toe, het klinkt logisch. Toch zijn er onnoemelijk veel bedrijven die goed geld uitgeven aan een mooie site en dure SEO-diensten, maar die vervolgens de bal laten liggen als een klant de moeite neemt contact met ze op te nemen.

Hoeveel geduld heeft jouw klant?

Hoe lang blijf jij in een winkel wachten bij een onbemande kassa? Hoe voel jij je als je al een kwartier in een café zit en nog niemand heeft gevraagd wat je wil drinken? Zijn die ondernemers handig bezig volgens jou? De gemiddelde internetklant heeft misschien iets langer geduld dan vijftien minuten, maar niet heel veel langer. Een anekdote ter illustratie:

You snooze, you lose

Ik wilde een dakkapel op mijn huis laten zetten, dus ik vulde mijn wensen en gegevens in op een offertesite voor dat soort dingen. Bedrijven die bij die site zijn aangesloten kregen mijn bericht doorgestuurd. Eén bedrijf belde binnen een uur en kwam diezelfde avond nog langs om de offerte op te nemen. Ongeveer tegelijk met het arriveren van die offerte, twee dagen later, reageerden twee andere bedrijven. Wie denk je dat de order kreeg? Juist. You snooze, you lose.

Ongeduldig en lui, maar niet dom

Mensen zijn ongeduldig en lui. Nou ja, als ze een beetje op mij lijken dan. Maar ze zijn niet dom: ze vragen informatie aan op meerdere sites. Maar als ze je dan aan de telefoon hebben of je staat voor hun neus is het kiezen voor jouw diensten (in plaats van het wachten op de andere aanbieders) de makkelijkste weg. Maak daar gebruik van. Maak zakendoen met jou de makkelijkste optie door bovenop je mail te zitten en meteen te reageren. In ieder geval binnen een dag, maar liever nog binnen een paar uur. Sneller is beter.

En zo verdien je dus meer geld via je website. Het is echt niet ingewikkeld.

De tips op een rijtje

Voor wie vorig jaar de tips gemist heeft zet ik ze nog even op een rijtje:

Stap 1: maak een nieuwe tekst voor je homepage
Stap 2: maak een grote, dikke, vette knop
Stap 3: maak een (heel kort) contactformulier
Stap 3b: wees lief voor je mobiele gebruiker
Stap 4: zet je spamfilter uit
Stap 5: beantwoord je e-mail

Veel succes!

 

Maandelijks de beste artikelen in je mailbox?