Raak blogverslaafd!

Groot bedrijf, freelancer of werkzoekende afstudeerder bent: bloggen moet deel zijn van je marketingstrategie. Regelmatig bloggen. Helaas zijn er altijd excuses om dat blogje nog maar een dag uit te stellen. De oplossing? Raak verslaafd aan bloggen!

Wat is er toch met me? Sommige mensen vragen zich dat af als ze een tijdje niet gesport hebben. Onrustig worden ze dan, of juist sloom en lusteloos. In ieder geval zijn ze uit hun normale doen.

Niemand is perfect

Als je een trouwe lezer van dit blog bent (je bent geweldig!) heb je gemerkt dat het hier twee weken een beetje stil geweest is. Zoals ik eerder al schreef is werkdrukte geen excuus om niet te bloggen, maar het is gebleken dat werkdrukte en een verhuizing samen het bloggen zelfs bij mij tijdelijk tot stilstand kunnen brengen. Niemand is perfect.

Aantekeningen maken

Dat wil zeggen, de uitvoering dan. Want in mijn hoofd houdt het nooit op. Ik schrijf op het moment voor drie verschillende blogs en voor alledrie heb ik tijdens het dozen inpakken, adreswijzigingen versturen en schilderijen ophangen een lange lijst met idee├źn verzameld. Want wat je ook doet en waar je ook bent, een blogidee dat je niet opschrijft is een paar minuten later verdwenen. En als je dan eenmaal weer achter je computer zit met een half uurtje tijd, zoals ik nu op deze vrijdagmiddag, dan loop je de kans om zonder 'inspiratie' te zitten. Aantekeningen maken, dus!

Uit je doen

Maar goed, dat had ik dus de laatste paar dagen: 'Wat is er toch met me?' Natuurlijk ben je na een verhuizing sowieso even uit je doen, maar er was duidelijk nog iets. En toen wist ik het: ik heb al meer dan een week geen blog meer gemaakt. Daarom nam ik me dit voor: al wachten er klanten op teksten en datamatrixen, al moeten er kledingkasten waterpas gezet worden en al moeten er kinderen her en der worden gehaald en gebracht, ik ga het weekend niet in zonder een blog te hebben gepost. Als ik dat nou ook eens met sporten zou hebben...

Raak verslaafd!

Maar hoe kom je, als je net begint met bloggen, op het punt dat bloggen een deel van je dagelijkse routine is? Een paar tips:

1. Maak een terugkerend todo-item. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een digitaal todo-lijstje. Daarin is het makkelijk om een todo wekelijks te laten terugkeren. Zo word je bijvoorbeeld iedere vrijdagmiddag herinnerd aan je blogje. 2. Organiseer je feedback. Feedback, in de vorm van reacties, retweets of wat dan ook, is wat een blogger aan de gang houdt. Zorg dus dat je een paar goede contacten (je collega's, een paar medebloggers, je moeder, je beste vriend) op de hoogte stelt van je nieuwe blogje en vraag ze om te melden wat ze ervan vinden. De gesprekken die daaruit ontstaan leveren je gegarandeerd inspiratie voor een volgend stukje. 3. Check je stats. Kijk eens naar de bezoekcijfers van je site als je een week of twee niets gepost hebt. Saaie bedoening, of niet? En zie dan de piek verschijnen als je je nieuwe blog online hebt gezet en op je social media gelinkt!

Hoe zit het met jullie?

En hoe is het bij jullie? Komt het bloggen er een beetje van? Is het al deel van je dagelijks leven of voelt het nog steeds als een klusje dat nou eenmaal moet?...

Je bent nu geabonneerd op boukevlierhuis.nl
Goed bezig! Doorloop de checkout om alle premium content te lezen.
Error! Abonneren lukte niet, want de link was niet geldig :-(
Welkom terug! Je bent nu ingelogd.
Error! Inloggen lukte niet :-( Wil je het nog een keer proberen?
Yessss! Je account is geactiveerd. Je kunt nu alle content bekijken.
Error! Je Stripe-checkout is niet goed gegaan.
Geregeld! Je betaalinformatie is aangepast.
Error! Betaalinformatie aanpassen is niet gelukt :-(