Eenvoudig meer geld verdienen via je website, stap 4/5: zet je (Outlook) spamfilter uit

1428656_41869415Je hebt een website en je SEO is op orde want wordt goed gevonden via Google. Het gaat dus eigenlijk best lekker met je online marketing. Maar het kan altijd beter, bijvoorbeeld door nog eens kritisch naar de afhandeling van binnenkomende contactverzoeken te kijken. In deze stap: zet je spamfilter uit.

In de vorige stappen hebben we je site zo ingericht dat het duidelijker is wie je bent en wat je doet en dat het makkelijker is om contact op te nemen. Helaas komen ingevulde contactformulieren niet altijd in je inbox terecht.

Gooit je mailprogramma geld weg?

Meerdere keren al heb ik hele chagrijnige klanten aan de lijn gehad die werk waren misgelopen omdat Outlook een mail van hun contactformulier in de spambox had gegooid, waar ze het pas dagen of zelfs weken later vonden. De klant is dan natuurlijk al lang naar de concurrent vertrokken. Uit ervaring weet ik dat Apple Mail de mails van Contact Form 7 (en een heleboel andere dingen ook, helaas) gewoon doorlaat. Tegenwoordig werk ik met GMail, dat een automatische sorteerfunctie heeft die vrijwel feilloos inschat hoe belangrijk een bericht voor je is. Daarin staan de contactverzoeken die via mijn site binnenkomen altijd netjes in mijn inbox. Maar misschien zijn er nog meer mailprogramma’s die op deze manier geld weggooien

Outlook? Dan spamfilter uit

Gebruik je Outlook, dan raad ik je in ieder geval aan om voorlopig je spamfilter helemaal uit te zetten. Ook met de minst strenge instelling verdwijnen er namelijk nog contactformulieren in de rommelbak.

Test het!

De enige manier om zeker te weten dat je mails aankomen is om het te testen. En dat heb je natuurlijk toen je contactformulier online ging gedaan, maar testte je het recentelijk ook nog? Het deed het misschien prima toen je site net af was, maar providers installeren nieuwe software, CMS’en veranderen en ook het gedrag van mailprogramma’s verandert met iedere versie. Test dus regelmatig of je contactformulier nog aankomt en mis geen klanten!

Maandelijks de beste artikelen in je mailbox?