Eenvoudig meer geld verdienen via je website, stap 3/5: maak een (heel kort) contactformulier

1428656_41869415Je hebt een website en je SEO is op orde want wordt goed gevonden via Google. Het gaat dus eigenlijk best lekker met je online marketing. Maar het kan altijd beter, bijvoorbeeld door nog eens kritisch naar je site te kijken. Derde stap: maak een (heel kort) contactformulier.

Kijk eens naar de contactpagina van je bedrijfssite. Heb je zo’n pagina waar al je contactgegevens opgesomd staan, met als beste contactmogelijkheid je mailadres klikbaar met een mailto-link? Ja? Dan is het tijd om je contactpagina te verbouwen.

Zo jaag je klanten weg

Stel je voor dat ik niet op mijn eigen computer zit of mijn mailprogramma staat niet aan. Dan werkt de mail link niet en moet ik zo’n mailadres gaan copy-pasten, bijvoorbeeld naar mijn Gmail, of zelfs op een briefje schrijven. En dan moet ik een mail maken: aanhef, beschrijving van mijn bouwproject, verzoek om terug te bellen, mijn contactgegevens, vriendelijke groet… Allemaal werk. Werk waarmee je je klanten van je site jaagt.

Maak het makkelijk en maak het kort

Werp zo min mogelijk barrières op waar je klant doorheen moet om contact met je op te nemen. Dat is het geheim van geld verdienen via je website. Laat je klant geen mailtje tikken, maar laat hem drie of vier velden invullen en op ‘verzenden’ klikken. Vraag zo min mogelijk informatie. Naam, mailadres, telefoonnummer. Meer niet. Een groot tekstveld waar de klant eventueel zijn ei in kwijt kan is prima, maar maak dat optioneel. Het gaat er in dit stadium niet om dat we informatie van onze klant krijgen, het gaat erom dat we contact met hem kunnen leggen.

Tien minuten werk

Het maken van een contactformulier kost jou of je webbouwer maximaal tien minuten werk. Heb je een WordPress site, dan raad ik je de plugin Contact Form 7 van harte aan. Heb je een ander soort website dan kun je zonder te programmeren online een formulier maken. Een prima sites daarvoor zijn Zoho en Wufoo.

De volgende stap

Na stap 3 ben je op je site even klaar. Maar wat gebeurt er in jouw bedrijf als er een contactformulier wordt ingevuld? Daar hebben we het over in de volgende stappen.

Maandelijks de beste artikelen in je mailbox?

One Reply to “Eenvoudig meer geld verdienen via je website, stap 3/5: maak een (heel kort) contactformulier”

Comments are closed.