Eenvoudig meer geld verdienen via je website, stap 2/5: maak een grote, dikke, vette knop

1428656_41869415Je hebt een website en je SEO is op orde want wordt goed gevonden via Google. Het gaat dus eigenlijk best lekker met je online marketing. Maar het kan altijd beter, bijvoorbeeld door nog eens kritisch naar je site te kijken. Tweede stap: maak een grote, dikke, vette knop.

In de vorige stap had ik het over de tekst op je homepage. Als voorbeeld gaf ik de site van Aannemersbedrijf Eikenaar in Zwolle. Daar staat op de homepage een prima stukje tekst waarin precies staat wat ik als potentiële klant wil weten.

Maar wat moet ik nu doen?

Maar aan het einde van de tekst val ik als websitebezoeker een beetje in een gat. Laten we er even vanuit gaan dat mijn interesse is gewekt. Geweldig, maar er wordt me niet verteld wat ik nu moet doen. Wil ik contact opnemen met deze aannemer, dan moet ik in het menu op zoek naar het tabje ‘contact’. Dat vind ik uiteindelijk natuurlijk wel, maar ik moet er naar zoeken. En geloof het of niet, maar voor de gemiddelde internetter is dat al een heleboel werk.

Maak hem groot en maak hem kleurig

Het werkt veel beter als je onder je homepagetekst een kleurrijke, niet te missen call to action plaatst. Je kent ze wel, die knoppen met ‘Neem nu contact op!’ of ‘Bestel meteen’ (hoe je zo’n knop maakt lees je in het artikel TIP: gratis en snel mooie call to action buttons). Waar het om gaat is dat zo’n knop onmogelijk over het hoofd te zien is en dat je sitebezoeker er precies mee geconfronteerd wordt op het moment dat hij je homepage heeft gelezen en zijn interesse is gewekt. Maak de omgeving van de knop zo leeg mogelijk en zorg dat er verder geen links in of onder het onderste gedeelte van de tekst staan. Zo geef je de lezer het idee dat op je knop klikken de makkelijkste optie is geworden.

Zo ongeveer dus:

button

Maandelijks de beste artikelen in je mailbox?

2 Replies to “Eenvoudig meer geld verdienen via je website, stap 2/5: maak een grote, dikke, vette knop”

Comments are closed.