Eenvoudig meer geld verdienen via je website, stap 1/5: maak een nieuwe tekst voor je homepage

1428656_41869415Je hebt een website en je SEO is op orde want wordt goed gevonden via Google. Het gaat dus eigenlijk best lekker met je online marketing. Maar het kan altijd beter, bijvoorbeeld door nog eens kritisch naar je site te kijken. Eerste stap: maak een nieuwe tekst voor je homepage.

Kijk eens goed naar wat mensen te zien krijgen als ze voor het eerst op je webpagina komen. Leg dat eens naast de zoekacties waar je je site voor hebt geoptimaliseerd. Als ik bijvoorbeeld een makelaar zoek in Zwolle typ ik ‘makelaar Zwolle’ in. Als derde zoekresultaat krijg ik dan de site van Zuidzijde Makelaars. Zoekmachinetechnisch zit dat dus wel goed.

Waar kwam ik ook alweer voor?

Het is ook best een leuke site. Er is van alles te beleven op het gebied van nieuws, social media en video. Maar waar kwam ik ook alweer voor? Ik zocht een makelaar. Nu ik op de site ben wil ik dus graag weten wat voor vlees ik in de kuip heb. En dat mis ik op deze site: een tekstje waarin het bedrijf even netjes aan me voorgesteld wordt. Zie het als een gesprek: je begint altijd met zeggen wie je bent en wat je doet.

Ingrediënten voor een goede homepagetekst

Op de homepage van je bedrijfspagina zouden de volgende dingen centraal moeten staan:

  • wie je bent
  • wat je doet
  • voor wie je werkt
  • wat je meerwaarde is ten opzichte van de concurrent

Gebruik hierbij niet meer dan 200 woorden en maak zo mogelijk puntenlijstjes. Op die manier kan een klant in een paar seconden zien of hij gevonden heeft wat hij zoekt. Het hoeft geen grootse literatuur te zijn, als het maar duidelijk is. Kijk bijvoorbeeld eens bij aannemersbedrijf Eikenaar (bovenaan in Google voor de zoekactie ‘aannemer Zwolle’ – goed bezig, Eikenaar). Dat werkt.

Maar mijn content dan?

Natuurlijk wil je op je site je portfolio, die mooie video en natuurlijk je blog een plaats geven, maar dat kan op subpagina’s, bereikbaar via het menu. Zo geef je klanten die nog niet meteen contact met je op willen nemen iets te bekijken en een reden om terug te komen. De klanten die wel klaar zijn om zaken te doen heb je dan in ieder geval al binnen. Vooral als je ook stap 2 in de praktijk brengt en een grote, dikke vette knop maakt.

Daarover lees je morgen meer!

Maandelijks de beste artikelen in je mailbox?

2 Replies to “Eenvoudig meer geld verdienen via je website, stap 1/5: maak een nieuwe tekst voor je homepage”

Comments are closed.